četrtek, 24. oktober 2013

SwimSwamSwum

Ker se v prvih tednih dogaja toliko novega in ker imam pred ponedeljkovim zakljuckom 4-mesecnih pocitnic casa na pretek, se spet oglasam. Tokrat o temi, ki me posebej navdaja z energijo in dobrimi obcutki:

Kot bivsi plavalki mi od konca kariere nekaj manjka. Kdor je bil sam sportnik, verjetno dobro pozna obcutek. Obcutek zmage samega nad seboj...

Ze pol leta razmisljam, da se zacnem ukvarjati s triatlonom. Pa niti slucajno resno, kakor je to zgledalo pri plavnaju, tokrat samo zase, ko in ce imam cas. Na pomlad sem misel hitro opustila, ker me je  izpitno obdobje (spet) totalno posrkalo vase.

V Nemciji pa sem najprej spoznala Italijanko, ki je odlicna studentka in poleg trenira se triatlon. To je bila kot strela v glavo, ces, zakaj ona zmore, jaz pa ne. In nato sem kar hitro poslala mail bivsemu trenerju, ki je bil sam triatlonec ter mi je svetoval, kako trenirati. Odlocila sem se, da treniram med studijskim letom 5x na teden, Matija pa mi je svetoval se vsak dan 20-30min vaj. Ker imam se vedno nekaj tezav s kolenom, zaenkrat le plavam in kolesarim (spinning). Ne veselim se trenutkq, ko vkljucim se tek, nocna mora! 

Svoje odlocitve sem tako vesela, da imam noro veliko motivacije :) (minila sta sele 2 tedna in upam, da motivacijska krivulja ne bo sla (strmo?) navzdol. Upam, da ohranim dovolj energije, da nadaljujem s programom tudi med napornim studijem ali pa da vse izvajam prilagojeno, ce ne bo slo drugace). Dokler ne tecem, plavam 3x tedensko po 3km, pocasi dvignem razdaljo na 3,5, spinning 2x po 1,5h ter vsak dan izvajam telovadbo. Po vsaki vadbi se pocutim super! Se posebej, ko sem lena ali utrujena, a se "moram" zmigat. Obcutek po tem je nepopisen. Kot vcasih odlicno odplavan trening. Na spinningu nas vodi triatlonec, ki je 'zival'. Ampak ker je v ekipi tudi nekaj drugih ocitno dobrih sportnikov, te skupina potegne in se 'zgonis' do konca. Tudi trener te vzpodbuja, popravlja tehniko, pohvali in se dela norca, kako da ne zasvicam, ce pa delam tako dobro (sredina odlicna pohvala od simpaticnega coacha :)). Seveda svicam zelo, ne vem kaj on vidi in ne vidi :). Tudi izbor glasbe je odlicen, vse je kar malo addictive.. Po spinningu naredimo se 20min raztezanja in vaj za moc (predvsem plank na 101 nacin). Z veseljem zamenjam ponedeljkov in sredin vecer v pubu za tole... 

Tudi pri plavanju se tam pa tam najde se kaksna dodatna motivacija, ko srecas nekoga, ki zna plavat. Sicer pa sama primerjam case, pulz ter spremljam napredek. Po eni strani je tezko, ker case primerjam s tistimi v casu kariere, po drugi strani pa vidim, da sem veliko hitrejsa kot ostali triatlonci :) (ampak mrtvi se na koncu stejejo in na koncu pride na vrsto tek...). 

Zaenkrat mi vse to pomeni le vecjo motivacijo za rekreacijo (saj sem sicer pozimi super lena) upam pa, da grem v prihodnje tudi na kaksno tekmo in se preizkusim med ostalimi rekreativnimi triatlonci. 




Ni komentarjev:

Objavite komentar